fbpx
Graydon in Silicon Financial
De integratie van Graydon in Silicon Financial maakt het mogelijk om de financiële resultaten van uw klanten/leveranciers te monitoren rechtstreeks vanuit uw boekhoudprogramma.

Deze resultaten vertellen echter niet het volledige verhaal.

Sommige klanten scoren zeer goed op vlak van kredietwaardigheid, maar dit wit niet zeggen dat ze daarom ook stipte betalers zijn. Graydon voorziet hiervoor een betalingsscore en een betalingservaring, die u samen met de financiële resultaten een correct beeld moeten geven over uw klant/leverancier.

In Silicon Financial krijgt u per klant/leverancier volgend overzicht te zien.

Algemene informatie

Dit omvat de adres- en contactgegevens van het bedrijf.

Financiële resultaten

Geeft een beeld op de financiële resultaten van het laatste jaar.
Deze resultaten omvatten de omzet, winst, het eigen vermogen, …

Betaalervaring

Hier krijgt u de gemiddelde betaaltermijn van uw klant/leveranciers. Ook de Quick Ratio ( in welke mate op korte termijn de kortlopende schulden kunnen voldaan worden ) en de Current Ratio ( om de liquiditeit van het bedrijf te meten ) worden getoond. Aanvullende op deze informatie wordt er ook een betaalscore berekend. Dit is een score van 0 tot 100 (hoger is beter) die door Graydon berekend wordt door middel van een wegingsberekening toe te passen op leveranciers hun ervaringen. In deze berekening tellen recente waarnemingen harder door, zodat de betalingsscore altijd een correct beeld geeft van de huidige situatie.

In Silicon Financial

De Graydon integratie is terug te vinden in Silicon Financial in de module ‘Boekhouding’ ( screenpart FCRS2 ). Dit screenpart voorziet ook de Silicon Financial en Companyweb gegevens over uw klanten/leveranciers. Tot slot is er ook nog een vergelijkings tabblad voorzien, waarbij de gegevens van Silicon Financial vergeleken worden met deze van Companyweb en Graydon. Indien uw gegevens niet overeenkomen met deze van Companyweb/Graydon, is het mogelijk om deze vanuit het FCRS2 screenpart te updaten.

*Companyweb/Graydon informatie is enkel beschikbaar voor klanten van Companyweb/Graydon