fbpx
software
OOK UW SOFTWARE VIERT OUD-OP-NIEUW

Het nieuwe jaar vraagt wat aanpassingen in uw ERP of Boekhouding. De meest voorkomende aanpassingen zijn de jaarovergang in de boekhouding, de aanpassing van uw documentnummers, en de jaarlijkse inventaris. We geven u hier een kort hands-on overzicht waarmee u snel de overgang maakt naar 2018.

SILICON MASTER DOCUMENTNUMMERS

De verkortte procedure:
1.   Open in Silicon Master het menu: Modules | Verkoop | Dagboeken
2.   Voer de actie uit:  Actie | Nieuw jaar
3.   Silicon Master vraagt of u zeker ben om deze wijziging door te voeren
klik op OK om de nummers aan te passen
klik op Cancel om te annuleren en alles ongewijzigd te laten
4.   Herhaal stap 3 voor ieder dagboek van deze module

De stappen 1 t.e.m. 4 past u toe voor alle modules die u gebruikt met het jaartal in de nummering. Deze nieuwe werkwijze is voorzien in alle Trade en Stock modules.

De oude (volledige) procedure:
1.   Open in Silicon Master het menu: Modules | Verkoop | Dagboeken
2.   Wijzig de nummering:
–   Verander 2017 in 2018
–   Zet het volgnummer terug op –> let hierbij op dat de lengte van het nummer niet wijzigt
–   Doe dit voor de tabbladen offerte, bestelling, levering en factuur/CN, het is niet voldoende de nummering maar op één plaats te wijzigen
3.   Herhaal dit voor ieder dagboek van de module

INVENTARIS

Een inventaris is altijd een hele klus.  En meestal niet de leukste van het jaar.  Er komt veel bij kijken, en vermits u dit hooguit enkele keren per jaar doet, zal de procedure u waarschijnlijk niet echt in uw vingers zitten.  Uiteraard willen wij u hierbij steeds helpen.  Aarzel zeker niet uw projectleider te contacteren of onze helpdesk via software@syscom.be. Doe dit tijdig, de eindejaarsplanning zit altijd vrij vol…

SILICON FINANCIAL JAAROVERGANG

Sinds begin december is er een Online help beschikbaar voor Silicon Financial.  Uiteraard is er een volledig topic gewijd aan de jaarovergang waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.
Klik hier om de Jaarovergang in onze Online help te openen.  Als u over twee schermen beschikt is het handig dat u de Online help op het ene scherm opent en de boekhouding op het andere, zodoende kan u alles stap voor stap uitvoeren met het helpdocument er naast.  Alvast veel succes!