fbpx
informatica
SNELLER EN ENERGIEZUINIGER INFORMATICA-GEBRUIK DANKZIJ SSD TECHNOLOGIE

Een SSD (Solid State Drive) is een volledig elektronisch equivalent van de (nog steeds bestaande) mechanische HD (Hard Drive of Hard Disk): het permanent en hoge-capaciteitsopslag medium van servers en PC’s.

Zo’n SSD bevat geen mechanische onderdelen meer, maar maakt gebruik van electronisch flash geheugen. Hij is nog altijd (maar niet lang meer) ietsje duurder dan een HD, maar hij is meer schokbestendig, energiezuiniger (langere autonomie in portables), geluidsvrij, onderhoudsvrij (geen defragmentatie meer), en vooral : Veel sneller.
SSD technologie wordt gebruikt in USB sticks (maar is daar traag omwille van de USB-interface zelf) en in rechtstreeks gekoppelde snelle server- en PC-opslageenheden.

Sneller opstarten van de pc, en sneller openen van programma’s, is de typische gewaarwording bij overschakeling naar SSD.
Een trage PC upgraden met een SSD gebeurt nog wel eens, maar de meest voorkomende operatie is de overschakeling naar SSD-technologie bij vernieuwing van ICT-infrastructuur.

Denk daaraan bij Uw volgende vernieuwing van het ICT park: het kost (voorlopig nog) ietsje meer, maar het werkt (gedurende de volgende 5 jaar) veel vlotter.