fbpx
ICT audit
DE RISICO’S VAN VEROUDERDE TECHNOLOGIE: 
WAAROM OUDE ICT SYSTEMEN U MEER KOSTEN DAN U ZICH REALISEERT.

Een verouderd systeem is een stuk hardware of software dat ooit veel werd gebruikt, maar al lang is vervangen door iets nieuws.

Het kan als verouderd worden beschouwd omdat een nieuwere versie is vrijgegeven en de leverancier het systeem niet langer ondersteunt. Bij het kijken naar updatetechnologieën is een van de grootste zorgen van de meeste ondernemers echter hoe ze de kosten kunnen rechtvaardigen.
De vraag is dan: wat kost het om verouderde technologie te houden?

Het probleem met verouderde technologie

Het installeren van een nieuw stuk software in een zakelijke omgeving is niet hetzelfde als het installeren op uw thuiscomputer.
U moet gegevens van het ene platform naar het andere verplaatsen en mensen trainen om de nieuwe oplossing te gebruiken.
Dit zijn begrijpelijke zorgen. Het is echter ook waar dat de voordelen van het vervangen van verouderde technologie veel groter zijn dan de risico’s van het behouden van een verouderd systeem.

De kosten van het onderhoud van verouderde systemen kunnen snel belastend worden voor een klein bedrijf dat probeert de budgetten onder controle te houden.

Verminderde beveiliging is een enorme zorg als het gaat om het gebruik van verouderde systemen. Technologiemaatschappijen bestrijden dit probleem door voortdurend beveiligingsupdates vrij te geven voor de risico-software.
Als een oud systeem echter niet langer wordt ondersteund, ontvangt u geen beveiligingspatches van de ontwikkelaar.
Bovendien worden back-up en noodherstel onoverkomelijke uitdagingen.
U kunt het werk dat u vandaag doet, nooit goed beschermen en u zult altijd leven met de zorg dat gegevensverlies mogelijk net om de hoek ligt.

Ander probleem met het gebruik van verouderde technologie
Een ander probleem met het gebruik van verouderde technologie is dat “oude” en “nieuwe” technologie zeer zelden samenwerken.

De meeste oude systemen zijn incompatibel met nieuwere systemen.
Het is essentieel dat software en hardware, ongeacht hoe oud, goed kan worden geïntegreerd met de hulpprogramma’s en toepassingen die u nodig hebt om uw bedrijf efficiënt te runnen.
Dit betekent dat u klanten en inkomsten blijft verliezen, waardoor het bestaan ​​van uw bedrijf in gevaar komt.

Verouderde systemen remmen de schaalbaarheid en groei van bedrijven.

Kan uw verouderde software en of hardware de productiecapaciteit en de groei van uw bedrijf ondersteunen? Naarmate uw bedrijf groeit, heeft u veranderende technologische behoeften.
Uw bedrijf evolueert voortdurend en uw software moet in staat zijn om bij te blijven.
Als dat niet het geval is, wordt u gedwongen uw bedrijf aan te passen aan uw oude systeem en dit zal uw vermogen om uw bedrijf te laten groeien “storen ‘. Met een grotere schaal en vraag heeft u een betere doorvoercapaciteit en een volledig nieuwe IT-architectuur nodig om al uw activiteiten te beheren.

Als u dit allemaal overweegt, is het dan logisch om vast te houden aan een verouderd systeem, alleen maar omdat u een beetje geld wilt besparen? Het antwoord is simpel – doe het niet.

Wilt u weten of uw technologie moet worden bijgewerkt of u heeft vragen rond dit artikel?
Neem dan vandaag nog contact op met ons!
We zijn er om u te helpen concurrerend te blijven met de best presterende technologie.