fbpx
off-site back-up
OFF-SITE BACKUP – VERLIES NOOIT NOG GEGEVENS

Denk maar aan virussen, aan een defecte harde schijf, … Het is dus belangrijk om regelmatig een kopie (back-up) van uw gegevens (office documenten, mails, boekhouding, ERP, …) te maken.

ON- EN OFF-SITE BACKUP

Een on-site backup kopieert de gegevens naar een weliswaar gescheiden drager (een usb-stick, een externe harde schijf of cd-rom,  een tape… ) maar houdt die ter plaatse (liefst in een kluis, maar vaak gewoon naast de server zelf). Op die manier is men beveiligd tegen tijd-matig verlies of beschadiging (ongewild deleten, beschadigen, verkeerd verwerken, virussen…) maar niet tegen geografische beschadiging of verlies (brand, overstroming, diefstal, vandalisme…)

Een off-site backup is een back-up die gehouden wordt op een andere, geografisch gescheiden locatie, dus niet vatbaar voor lokale beschadiging (brand, overstroming, diefstal, vandalisme…)

Vroeger werden backups On-site gemaakt, en Off-site bijgehouden. De zwakke schakel daar is de menselijke slordigheid, bij het fysieke transport van de backups.

Tegenwoordig worden back-ups rechtstreeks off-site aangemaakt via een internetverbinding. Vandaar de naam CLOUD-backup. Een cloud back-up heeft dezelfde voordelen als de klassieke offsite back-up, maar volledig automatisch (zonder wisselen van sticks, schijven, tapes…) en zonder de fysieke-transport-problematiek. Dankzij moderne technieken als encryptie, compressie, deduplicatie van data en een snelle internetverbinding levert een cloud back-up enkel maar voordelen t.o.v. een manuele back-up.

Syscom maakt gebruik van Veeam Back-up als oplossing om uw data veilig te bewaren in de cloud.
Wilt u meer weten over Veeam Back-up of heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen !