fbpx
Windows10
DE NIEUWE VERSIE VAN WINDOWS 10

Windows 10 is na Windows XP de langslopende Windows editie en bestaat ondertussen bijna 4 jaar.

Officieel is dit ook de laatste Windows editie die Microsoft zal uitbrengen. Volgens Microsoft is Windows 10 een “software-as-a-service” oplossing waarin elke 6 maanden nieuwe functies worden toegevoegd.

Sinds 21 mei is Microsoft gestart met de uitrol van de nieuwe halfjaarlijkse functie update. Deze update krijgt de naam Windows 10 versie 1903.

In deze nieuwsbrief lichten we enkele van de nieuwe functies van Windows 10 versie 1903 toe.

Licht thema

Windows 10 gebruikte tot nu toe een vrij donker thema (donkergrijze taakbalk en startmenu). Aangezien de meeste applicaties tegenwoordig een licht uiterlijk verkiezen, heeft Microsoft deze modetrend gevolgd door gebruik te maken van lichtere kleuren voor de Windows 10 interface.

Windows 10 wordt slimmer

Microsoft gebruikt nu reeds artificiële intelligentie (AI) voor het Windows update systeem. Door analyse van het computergebruik tracht het besturingssysteem zelf het beste tijdstip te bepalen voor de installatie van updates en de daaropvolgende herstart van het systeem. Zo wil Microsoft vermijden dat het systeem automatisch herstart omdat het even niet actief gebruikt werd tijdens een koffiepauze.

In de nieuwe versie van Windows 10 zal Microsoft nog meer van artificiële intelligentie gaan gebruikmaken voor bijvoorbeeld het opstellen van een persoonlijke playlist en nieuwe apps voorstellen die passen bij het computergebruik. Daarnaast zal het systeem achter de AI ook beschikbaar zijn voor ontwikkelaars van applicaties zodat er ook binnen applicaties “slimme functies” kunnen ingebouwd worden.

Mogelijkheid om toekomstige updates uit te stellen

Telkens wanneer er een nieuwe halfjaarlijkse functie update uitgerold werd stootte Microsoft op vele problemen: PC’s die niet meer opstarten, documenten die plots verdwenen zijn, applicaties die niet meer opstarten, enz.

Met de nieuwe versie van Windows 10 zal het mogelijk zijn om de grote halfjaarlijkse updates niet te installeren. Het uitstellen zal mogelijk zijn totdat de geïnstalleerde versie niet meer ondersteund wordt door Microsoft.