fbpx

6 Kritieke redenen voor
Office365 backup

De redenen waarom organisaties Office365-gegevens moeten
beschermen

Heeft u controle over uw Office365-gegevens? Heb je toegang tot alle items die je nodig hebt?
De reactie is meestal: “Natuurlijk doe ik dat” of “Microsoft zorgt voor alles”.
Maar als je er echt over nadenkt, weet je het dan wel zeker?

Microsoft zorgt voor nogal wat en biedt geweldige service voor hun klanten. De primaire focus ligt echter op het beheer van de Office365-infrastructuur en het handhaven van de uptime voor uw gebruikers.
Ze stellen U in staat de verantwoordelijkheid voor uw gegevens te dragen. De misvatting dat Microsoft namens u een volledige backup van uw gegevens maakt is heel gebruikelijk, en zonder een verandering in denkrichting, zou het schadelijke gevolgen kunnen hebben wanneer deze verantwoordelijkheid onbeheerd wordt achtergelaten.
Uiteindelijk moet u er voor zorgen dat u toegang hebt tot en controle hebt over uw Exchange Online-, Sharepoint Online- en OneDrive voor Bedrijvengegevens. Dit rapport onderzoekt de gevaren van het ontbreken van een Office365-back-up in uw organisatie, en waarom back-upoplossingen voor Microsoft Office365 het gat dichten op de lange termijn en zorgen voor gegevensbescherming.

De grote misvatting van Office365

Het misverstand valt tussen de waargenomen verantwoordelijkheid van Microsoft en de daadwerkelijke verantwoordelijkheid van de gebruiker voor bescherming en het langdurig bewaren van hun Office365-gegevens. De back-up en herstelbaarheid die Microsoft biedt en wat gebruikers aannemen dat ze krijgen, zijn vaak verschillend.
Dit betekent dat u, afgezien van de standaard voorzorgsmaatregelen die Office365 heeft, mogelijk opnieuw moet beoordelen hoeveel controle u hebt over uw gegevens en hoeveel toegang u er echt toe hebt.
Microsoft Office365 biedt geo-redundantie, die wordt vaak aangezien voor back-up. Back-up vindt plaats wanneer een historische kopie van gegevens wordt gemaakt en vervolgens op een andere locatie wordt opgeslagen.
Het is echter nog belangrijker dat u direct toegang hebt tot en controle hebt over die back-up. Dus als gegevens verloren gaan, per ongeluk worden verwijderd of kwaadaardig worden aangevallen, bijvoorbeeld – kunt u deze snel herstellen.
Geo-redundantie daarentegen beschermt tegen site- of hardwarefouten, als die er zijn is een infrastructuurcrash of -uitval, uw gebruikers zullen productief blijven en zich vaak niet bewust zijn van deze onderliggende problemen.

Download hier uw gratis e-book
Ontdek de 6 kritieke redenen voor back-up van Office365
Elke maand een nieuwsitem als deze in uw mailbox?
MEER
INFORMATIE

Wenst u meer informatie rond bovenstaand nieuwsitem?
Of onze oplossingen verbonden aan dit nieuwsitem?
Vul het contact formulier in,
wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!