fbpx

Maak kennis met onze nieuwe stagiairs
(ja, zelfs tijdens corona-tijden)

Stagiair(e)s zijn de beroepsbeoefenaars van de toekomst. 4 maanden lang bieden 3 stagiairs ondersteuning aan het Syscom team.
In dit artikel getuigen ze over hun eerste werkervaringen bij Syscom.

Kobe – Stagiair marketing
“Hallo daar, mijn naam is Kobe. Momenteel zit ik in mijn 3e jaar bedrijfsmanagement, keuzetraject KMO & Ondernemen aan de UCLL.  Ondertussen ben ik aan mijn 3e stageweek bij Syscom gestart en dit met volle goesting. Vanaf dag één kreeg ik een warm welkom en merkte ik meteen de familiale sfeer op die heerst in het bedrijf. Ik voelde me direct thuis.

Omdat Covid ons dagelijks leven nog steeds controleert en thuis werken verplicht is, verwachtte ik een stroever verloop van mijn stage bij Syscom. Niets was minder waar. Alle nodige communicatiemiddelen zijn aangepast aan de Covid omstandigheden, zodat mijn stage zo vlot mogelijk kan verlopen. Ik leerde meetings organiseren en bijwonen via Microsoft teams en vanaf dag een kon ik de interne communicatie volgen via het Slack teamkanaal van Syscom. In dit kanaal wordt alle informatie omtrent Syscom en de klanten gedeeld, waardoor elk teamlid steeds op de hoogte is van de nieuwe en nodige gegevens. Goed geleverd werk van werknemers wordt in het teamkanaal gedeeld met de collega’s en wordt steeds gewaardeerd en gecomplimenteerd. Tijdens mijn eerste werkdag kon ik hieruit afleiden dat Syscom een hecht en efficiënt team vormt, waardoor de service die zij biedt aan de klant optimaal is. Door de goede online communicatie, ben ook ik steeds van alles op de hoogte en voel ik me hierdoor een waardig lid van het Syscom team.

Na mijn eerste online ontmoeting met de werknemers en uitgebreide info over de werking van Syscom, mocht ik direct van start gaan. Ik krijg de vrijheid om zelfstandig mijn taken te plannen en uit te voeren, wat voor mij een ideale manier van werken is.  Voor feedback omtrent mijn uitgevoerde taken kan ik steeds een online call inplannen met Mia, mijn bedrijfsmentor.  Mia geeft mij advies en zorgt voor extra interessante toevoegingen en nieuwe invalshoeken. Daarnaast staan mij collega’s altijd klaar om mij hulp te bieden bij moeilijkheden of onduidelijkheden.

Ondanks dat ik veel thuis werk door de omstandigheden, ben ik ervan overtuigd dat Syscom mij alle kansen zal bieden om te groeien als persoon en om competenties verder te ontwikkelen die ik later nog goed kan gebruiken. Bedankt Syscom en team voor deze kans.”

 

Joeri – Stagiair ICT
Voor mij was de eerste werkweek een unieke ervaring in mijn leven. Ik kwam voor het eerst in contact met hoe IT echt werkt in de bedrijfswereld. Na elke werkdag op Syscom voelde ik me steeds voldaan.  Ik kreeg veel informatie, mocht veel dingen doen en leren.  Dit zorgde ervoor dat de eerste werkdagen zeer vermoeiend, maar leerrijk waren. Mijn stagementor is Andy, hij is duidelijk zeer ervaren. Het leukste aan mijn eerste week was dat ik met verscheidene personen mocht samenwerken om uiteindelijk een gericht probleem op te lossen. Op die manier heb ik kunnen ervaren volgens welke denkpatronen mijn collega’s werken,  en hoe zij bepaalde problemen aanpakken. Uit deze ervaringen kan ik veel leren, en dan zelf toepassen.” 

 

Thijs – Stagiair software ontwikkeling
“Ik keek hard uit naar mijn stage. Ik was zeer gemotiveerd en enthousiast om 3 maanden samen te werken met het team van Syscom. Door de Covid situatie is de start van mijn stage anders verlopen dan ik had verwacht, maar dit veranderde niks aan mijn enthousiasme. Maandag 17 maart kreeg ik een warm welkom van mijn stagementor, Matthias, en de rest van het team.. in een teams-meeting.
Mijn eerste 3 werkdagen waren zeer leerrijk. Iedere dag werkte ik samen met een andere collega om zo de projecten van alle mogelijke manieren beter te leren kennen. De communicatie met mijn collega’s verliep via teams. Deze online communicatie verloopt wat moeilijker dan normaal, maar door de goede hulp van mijn collega’s was een vlotte integratie mogelijk. Tijdens de eerste dagen kwam er veel informatie op mij af.  Door de extra inzet en duidelijke uitleg was deze informatie zeer leerrijk.
Hopelijk verloopt de rest de stage even vlot als de eerste paar dagen!”

Zin in een stage bij Syscom? Neem dan nu contact op via onderstaand formulier!

Elke maand een nieuwsitem als deze in uw mailbox?