fbpx

Voor welke business toepassing is een gepersonaliseerde wifi-connectie aangewezen?

In de meeste bedrijven wordt een wifi – verbinding ter beschikking gesteld met een algemeen paswoord voor alle gebruikers.

Indien er een business nood is om sommige gebruikers volledig en veilig af te schermen van andere gebruikers op eenzelfde wifi-netwerk, dan kan dat technisch perfect opgelost worden met een “radius server”.

Door een “radius server” te configureren op je wifi-netwerk, zal elke gebruiker kunnen inloggen met een gepersonaliseerd paswoord, exclusief voor deze gebruiker. Bijvoorbeeld om aan een bezoeker of een externe consultant in je bedrijf een veilige toegang te verlenen door een gepersonaliseerd paswoord te geven. Bovendien worden alle gebruikte paswoorden centraal  beheerd, wat het management ervan vergemakkelijkt, zowel voor wijzigingen, als voor verdere opvolging.

Daarnaast kan je door middel van een “radius server” op elk moment, snel en efficiënt, de actuele gebruikers op dat moment te identificeren. Zeker in de huidige tijden, waarin er nood is aan verhoogde beveiliging, is het belangrijk om de data van de verschillende gebruikers van elkaar te scheiden op het wifi-netwerk.  Een “radius server” verzekert een verhoogde beveiliging.

Indien gewenst kan persoonlijke login geactiveerd worden.  Hierdoor wordt relevante informatie van de gebruikerssessie geregistreerd, bijvoorbeeld wie er inlogt, wanneer, … .  Dit om datalekken te voorkomen en op te volgen.

En, wat vraagt een “radius server” installatie, in tijd en in operationele investering?

Als er al een active directory is op de server van uw site, dan vraagt de installatie van een “radius server”:

  1. Één dag operationele installatie en configuratie van de “radius server” en het wifi-netwerk
  2. Twee dagen voor het informeren van de gebruikers over het bijkomende persoonlijke paswoord, en het testen en opzetten van het gastnetwerk met vouchers voor een bepaalde periode

Met een “active directory” met “radius”, kunnen alle gebruikers geïdentificeerd worden op de server.

Indien het onderscheid gemaakt wordt op netwerk niveau, kunnen de verschillende teams of bedrijven op eenzelfde netwerk geïdentificeerd worden.

Voor verdere info betreffende een “radius server” met active directory, contacteer je systeem engineer.

Zin in een stage bij Syscom? Neem dan nu contact op via onderstaand formulier!

Elke maand een nieuwsitem als deze in uw mailbox?