fbpx

Wat zijn Search Engine Optimisation & Search Engine Advertising?

Een klantvriendelijke website die bovendien ook mooi oogt, maar toch komen er niet veel bezoekers of blijven de verwachte verkoopresultaten uit. Dit is een probleem waar veel webshops mee te maken hebben. 

Wist je dat Syscom je hierin ook nodige ondersteuning en advies kan verlenen? Het succes voor een goede webshop is niet alleen het resultaat van de website zelf. Een combinatie van SEO (Search Engine Optimisation) en SEA (Search Engine Advertising) dragen bij tot een betere vindbaarheid en conversie.

SEO is het organische zoekresultaat, met andere woorden, het zoekresultaat van je website in de zoekmachines. Dit bekom je onder meer door de inhoud en de snelheid van je website te optimaliseren.  Maar ook bijvoorbeeld met hyperlinks van en naar andere websites, de relevantie van de zoekwoorden, en nog zo veel meer.  De kwaliteit van je website is bepalend voor de ranking in zoekmachines zoals Google.

SEA is de term voor de betalende zoekresultaten.  Door middel van een soort biedstrategie zal je website weergegeven worden tussen de betalende zoekresultaten. Het instellen van alle parameters voor SEA is natuurlijk belangrijk om een zo optimaal resultaat te behalen, binnen de vooropgestelde budgetten.

Zoals bij ander dingen werkt goede balans meestal het best. Het meest optimale is om SEO en SEA te combineren. En, als daarnaast je website technisch helemaal in orde is, resulteert dit in meer bezoekers, – maar nog belangrijker – “de juiste” bezoekers.

Heb je vragen over SEO en/of SEA, of hoe je dit efficiënt kan inzetten op jouw website? Wij helpen je graag op weg.

Social advertising kan een volgende stap zijn naar betere online resultaten en/of naamsbekendheid.  Het start bij het uitwerken van een digital marketing plan. Eens dat plan op poten staat kunnen social media posts opgemaakt worden en in de content kalender ingepland worden om op verschillende kanalen te posten.  Hierin bestaan tal van mogelijkheden.  Afhankelijk van de business waarin je gesitueerd bent, en je buyer persona, zijn sommige kanalen meer of minder relevant.

Kortom het is een uitdagende wereld, en een kunst om het juiste pad hierin te vinden. Maar eens je op de juiste weg bent, zullen de resultaten snel zichtbaar worden.

Zie je het bos door de bomen niet in deze digitale uitdaging?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Zin in een stage bij Syscom? Neem dan nu contact op via onderstaand formulier!

Elke maand een nieuwsitem als deze in uw mailbox?