fbpx

Onmisbare tools voor jouw Home-office

Nu covid nogmaals zijn opmars maakt en “tele-werk”  de norm is,  worden
communicatie middelen en de bijbehorende hulpmiddelen weer super belangrijk.
Met de volgende applicaties ben je zo vertrokken en kan je nog steeds even snel, efficiënt en gemakkelijk werken als op kantoor. Hier enkele handige tips die wij jullie kunnen meegeven:

1. Slack

Slack staat voor Searchable Log of All Conversation and Knowledge. Het is een platform dat gelijkaardig is aan Skype of Whatsapp, maar dat meer in de schijnwerper komt als het over communicatie tussen verschillende teams gaat.

Het werkt als een instant messenger en bevat slimme tools om groepsgesprekken te starten, bestanden te delen en snel de juiste informatie te vinden.
Bovendien kan je meer dan 1500 verschillende apps integreren binnen slack.

Slack houdt informatie georganiseerd, gesprekken overzichtelijk en bevorderd samenwerking met je collega’s; Syscom – medewerkers gebruiken slack dagelijks.

2. Microsoft Teams

Al je apps op één plek : Teams biedt alles wat je nodig hebt voor berichten, vergaderen en het delen van bestanden – allemaal onder één dak, ongeacht de grootte van je bedrijf. Dit betekent ook dat Teams bijzonder goed meespeelt met het hele ecosysteem van Microsoft-producten en synchroniseert met honderden niet-Microsoft-producten die u mogelijk gebruikt om uw bedrijf dagelijks te runnen, van productbeheerplatforms zoals Jira tot marketing-apps voor sociale media .

Het beste aan Teams als oplossing voor videoconferenties is ongetwijfeld de video- en audiokwaliteit. De app is krachtig en toch licht en verbruikt geen enorme hoeveelheden gegevens voor audio en video van goede kwaliteit. Het werkt op alle besturingssystemen en apparaattypen even goed (functionaliteit is wel niet helemaal hetzelfde tussen desktop en mobiel, maar de prestaties zijn gelijk).

Ook de Syscom – medewerkers gebruiken Teams dagelijks.

3. Wrike

Wrike is een krachtige tool voor teams, een tool die hoog scoort als zowel samenwerkingssoftware als projectmanagementsoftware . Wrike, nu eigendom van Citrix, begon als een online platform voor teamsamenwerking, werkbeheer en projectbeheer, en het blijft die gebieden uitbreiden terwijl het ook gerelateerde functies toevoegt.

De app heeft sindsdien nieuwe work intelligence-functies toegevoegd die bijvoorbeeld kunnen voorspellen wanneer een project dreigt achterop te raken en aandacht kunnen vragen voor mogelijke oorzaken. Hoewel Wrike aan de dure kant is, is het gemakkelijker in te stellen en te gebruiken dan veel andere vergelijkbare projectbeheer-apps.

4. Quality Headset options

 – Jabra Evolve 40 Professional Wired Headset

De Jabra Evolve 40 is een bedrade headset van professionele kwaliteit met een aantal uitstekende functies voor een eerlijke en redelijke prijs. De kussens rond de oren zijn van comfortabele kwaliteit en de microfoon bij de headset ondersteunt noise cancelling. Niemand wil immers dat zijn bellers veel lawaai uit uw kantoor of thuiskantoor horen, toch? Een headset met een ruisonderdrukkende microfoon is dus een groot deel van de oplossing. De Jabra Evolve 40 ondersteunt breedbandaudio. Met deze mogelijkheid kunt u een dieper, rijker geluid ervaren. Niet alle bedrade kantoorheadsets ondersteunen breedband, dus dit is nog een andere premiumfunctie die deze headset bezit.

– EPOS Sennheiser ADAPT 660

De EPOS ADAPT 660- headset zorgt ervoor dat u gefocust kunt blijven, waar uw werk u ook brengt. Deze hoogwaardige headset wordt geleverd met AI-verbeteringen om uw persoonlijke audio-ervaring te verbeteren. Intelligente algoritmen verbeteren de stereogeluidskwaliteit, de helderheid van gesprekken en actieve ruisonderdrukking. Er is zelfs een machine learning-functionaliteit ingebouwd in de microfoon.

Adaptieve ruisonderdrukking bewaakt uw werkomgeving en past uw ruisonderdrukking aan zodat u zich kunt concentreren op uw vergadering. Er is ook een speciale knop om uw Microsoft-gesprek binnen enkele seconden te starten, rechtstreeks vanaf uw headset.

5. Quality Webcam options

-Logitech HD Pro Webcam C920

De Logitech HD Pro Webcam C920 is een zeer makkelijk aan te sluiten full hd webcam.

Door het aanpasbare klepje past deze webcam ook op elk formaat van computerscherm.

Door de inbegrepen premium autofocus functie heeft deze webcam ook maar weinig belichting nodig om toch naar behoren te functioneren. Het grotere minpunt aan deze webcam is de ingebouwde microfoon. Deze is bij standaardwaarden helemaal niet slecht maar er is toch een duidelijk kwaliteitsverschil bij het gebruik van een aparte headset met microfoon.

-Logitech BRIO – 4K Business Edition

De Logitech BRIO is hierbij het grote broertje van de C920 HD pro webcam. Met de functionaliteit om video te maken in 4K, verbeterde audiokwaliteit en extra toegevoegde facetracking maakt dit een aanzienlijke verbetering. De webcam levert nog scherper beeldt dan voordien en kan zelfs onder relatief lage belichting normal functioneren. Ook bij deze webcam zorgt het klepje het heel gemakkelijk om deze webcam te bevestigen en aan te sluiten.

Zin in een stage bij Syscom? Neem dan nu contact op via onderstaand formulier!

Elke maand een nieuwsitem als deze in uw mailbox?