The Internet Of Things

Niet alleen mensen zijn online, ook apparaten. Denk aan huishoudmachines, horloges, auto’s, thermostaat, camera’s, drones en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen.

Dat biedt oneindig veel mogelijkheden, maar het maakt het onze persoonlijke leefomgeving wel erg gevoelig voor online inbraken. Verwacht wordt dat er tegen 2020 zo een 50 miljard apparaten online zullen zijn.

Deze gedistribueerde aantallen, in combinatie met de vaak zwakke beveiliging van deze apparaten zorgt ervoor dat dit een aanlokkelijk doel is voor hackers en cybercriminelen.

In oktober van 2016 werden er verschillende bekende websites offline gehaald door een grootschalige cyber aanval uitgevoerd door miljarden online apparaten. Hierdoor waren sites als Netlfix, Facebook, Twitter, Soundcloud, Spotify, Airbnb en nog duizenden andere, niet of slecht bereikbaar voor Europese en Amerikaanse surfers.

Deze aanval toonde hoe kwetsbaar onze wereldwijde internet infrastructuur eigenlijk is en hoe makkelijk de miljoenen apparaten zijn te gebruiken voor malafide praktijken.

Bent u beschermd?

Het is daarom belangrijk dat u weet wat er luistert of leeft op uw netwerk. Via een online scan tool, http://iotscanner.bullguard.com/, die u op eender welk netwerk kan uitvoeren, wordt er een overzicht gemaakt van alle apparaten die luisteren naar connecties van buiten.

Op een bedrijfsnetwerk is dit vaak normaal, omdat er servers of apparaten zijn die beschikbaar moeten zijn van buitenaf en met kennis van zaken worden beveiligd.

Maar op een thuis netwerk is dit minder normaal. Hier zou u geen openstaande poorten mogen hebben, tenzij dat u dit zelf bewust hebt ingesteld.

Syscom kan u begeleiden met de beveiliging van uw thuis of bedrijfsnetwerk. Aarzel niet om contact te nemen met één van onze ervaren engineers via e-mail of telefoon.

Neem vandaag nog contact met ons op:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht