Syscom Cloud Backup

Een basis regel bij de opzet van een backup systeem is het 3-2-1 principe:

  • Beschik over tenminste 3 kopieën van uw data (grandfather, father, son principe)
  • Bewaar deze kopieën op tenminste 2 verschillende media
  • Bewaar tenminste 1 backup offsite (dit is u enige redmiddel bij rampen als brand, waterschade of diefstal!)

Met onze nieuwe Syscom Cloud Backup dienst is het nu mogelijk om op een eenvoudige manier te voldoen aan deze laatste regel van het 3-2-1 principe.

Cloud Backup, hoe werkt het?

Via onze Cloud Backup dienst is het mogelijk om iedere nacht de backup van u gehele IT infrastructuur te kopiëren naar ons datacenter. Deze kopie gebeurt rechtstreeks via een versleutelde ssl verbinding over het internet.

De Cloud Backup software beschikt over een ingebouwde WAN accelerator functie waardoor het mogelijk is om op korte tijd grote hoeveelheden data te kopiëren.

Om de integriteit van u data te beschermen is het mogelijk om de backup sets te versleutelen met een paswoord. Enkel diegene die het paswoord kent kan gegevens restoren uit u backup.

U kan zelf kiezen hoeveel verschillende backup sets er offsite bewaard moeten blijven (bv. backup van de laatste twee weken).

Wat hebt u nodig?

Het enige wat u nodig heeft is een licentie voor de backup software van Veeam. Deze kan u kopen of huren als onderdeel van de Syscom Cloud Backup dienst. De Cloud Backup dienst zelf is beschikbaar in een maandelijkse abonnementsformule waarvan de prijs voornamelijk afhankelijk is van de hoeveelheid data die u offsite wil bewaren.