Hoe kunnen 2 grotere schermen mij efficiënter laten werken?

Voor we de voordelen van meerdere schermen bekijken we even een korte uitleg over het belang van de resolutie.

De resolutie bepaalt hoeveel pixels in het scherm zitten. Hoe meer pixels hoe meer informatie er kan weergegeven worden.

Op een 14″ scherm met een Full HD (1920 maal 1080 pixels) resolutie kan exact dezelfde hoeveelheid informatie weergegeven worden als op een 22″ scherm met Full HD resolutie.

Hierbij moet rekening gehouden worden met het comfort van de gebruiker. Op een 22″ scherm met 4K (4096 maal 2160 pixels) resolutie kan 4 keer meer informatie weergegeven worden als op een 22″ scherm met Full HD resolutie. Maar is alles ook 4 keer kleiner. Er moet dus een goede balans gezocht worden tussen de weergegeven hoeveelheid informatie en de leesbaarheid er van.

Een moderne computer kan echter de grootte van alles op het scherm aanpassen, zodat alles scherper wordt.

Dit verhoogt voornamelijk het leescomfort. Alles ziet er dan scherper uit, zo als te zien is op onderstaande afbeeldingen.

Meerdere schermen hebben als groot voordeel dat meerdere programma’s gelijktijdig geopend en zichtbaar zijn. Qua productiviteit is dit een enorme verbetering. Zie bijvoorbeeld volgende studie: http://www.pfeifferreport.com/Cin_Disp30_Bench_Rep.pdf. Hoe frequenter er gewisseld wordt tussen verschillende programma’s hoe groter de productiviteitsimpact van meerdere schermen.

Enkele voorbeelden van situaties waar het nuttig kan zijn om toepassingen naast elkaar open te hebben staan: e-mails naast websites van klanten/leveranciers, een ERP toepassing zoals Silicon Master met daarnaast Word/Excel.

Indien u rechtstreeks in de cloud of op een lokaal geïnstalleerde server werkt kan u ook van deze voordelen genieten. De moderne lokale of hosted serveroplossingen van syscom kunnen alle voordelen van meerdere schermen benutten.

Ook laptop gebruikers vallen niet uit de boot. De toestellen die meer op de zakelijke markt gericht zijn kan je verbinden met een “docking station”. Dit toestel zorgt ervoor dat je enerzijds extra aansluitingen ter beschikking krijgt en anderzijds niet continu alle extra apparatuur opnieuw moet aansluiten. De meeste docking stations laten toe om minstens 2 extra schermen aan te sluiten. Hierdoor werk je eigenlijk op dezelfde manier als met een desktop. Dit komt het comfort, en vooral je rug/nek ten goedde.