NEVER!
LOSE
DATA
WITH
OFF-SITE
BACKUP
Er zijn verschillende manieren waarop uw bestanden onverwachts verloren kunnen gaan.
Denk maar aan virussen, aan een defecte harde schijf, … Het is dus belangrijk om regelmatig een kopie (back-up) van uw gegevens (office documenten, mails, boekhouding, ERP, …) te maken.
ON-SITE BACKUP

Een on-site backup kopieert de gegevens naar een weliswaar gescheiden drager (een usb-stick, een externe harde schijf of cd-rom,  een tape… ) maar houdt die ter plaatse (liefst in een kluis, maar vaak gewoon naast de server zelf). Op die manier is men beveiligd tegen tijd-matig verlies of beschadiging (ongewild deleten, beschadigen, verkeerd verwerken, virussen…) maar niet tegen geografische beschadiging of verlies (brand, overstroming, diefstal, vandalisme…)

OFF-SITE BACKUP

Een offsite back-up is een back-up die gehouden wordt op een andere, geografisch gescheiden locatie, dus niet vatbaar voor lokale beschadiging (brand, overstroming, diefstal, vandalisme…)

 

Vroeger werden backups On-site gemaakt, en Off-site bijgehouden. De zwakke schakel daar is de menselijke slordigheid, bij het fysieke transport van de backups.

 

Tegenwoordig worden back-ups rechtstreeks off-site aangemaakt via een internetverbinding. Vandaar de naam CLOUD-backup. Een cloud back-up heeft dezelfde voordelen als de klassieke offsite back-up, maar volledig automatisch (zonder wisselen van sticks, schijven, tapes…) en zonder de fysieke-transport-problematiek. Dankzij moderne technieken als encryptie, compressie, deduplicatie van data en een snelle internetverbinding levert een cloud back-up enkel maar voordelen t.o.v. een manuele back-up.

 

Syscom maakt gebruik van Veeam Back-up als oplossing om uw data veilig te bewaren in de cloud.
Wilt u meer weten over Veeam Back-up of heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen !

Leave a comment