Stock Manager

De flow van goederen in een snel, uitgebreid en
duidelijk overzicht!

Onze stockmanager stelt je in staat om het verleden, de huidige toestand alsook de behoefte van een artikel op te volgen. Multi-magazijn en/of -site indien nodig. Volledig afgestemd op je productieproces, aan- en verkoopflow of manuele in en uitgangen van stock. Ook is het mogelijk om per artikel een prijs in te stellen in combinatie met uitgebreide kortingstructuur. Dit laatste is ook mogelijk per klant. Hierdoor kan je een klant specifiek-nummer toe kennen dat op zijn beurt ook zal verschijnen op de documenten.
Het overzicht laat zien wat de bruikbare voorraad is en waar de rest zich bevindt. De voorraad die nog moet toekomen kan nog in bestelling zijn bij de leverancier, in productie, in assemblage, … De voorraad kan ook al gereserveerd zijn voor: bestellingen van klanten, producties, assemblages … Dit alles beïnvloedt de bruikbare voorraad. Het opstarten van een nieuwe productie houdt dan ook rekening met de bruikbare voorraad. De planning kan hierdoor beïnvloed worden: de informatie hiervoor vindt u hier terug.

Scanning

In Silicon Master is het ook mogelijk om met barcodes te gaan werken. Verscheidene scanmogelijkheden staan ter uwer beschikking. Het is mogelijk om met scanners met of zonder display te werken. De scanners zonder display werken direct op een computer maar kunnen draadloos (op beperkte afstand +- 20 à 30 meter) gebruikt worden. Display-scanners werken via een remote desktop connectie (Wifi) en met een speciaal geschreven scanprogramma (LPT-scan). Dit programma zorgt voor het aanmaken van nieuwe documenten en kan zowel in de verkoop/aankoop- als productie-flow toegepast worden.

Locaties

Om het beheer van de stock makkelijker te maken bestaat de locatie module. Deze module zorgt ervoor dat je in elk magazijn (niet verplicht) een bepaalde structuur aanbrengt door middel van locaties. bv: De gangen alfabetisch, de hoogte met 1,2,3 en de diepte met 10 20 30. Zodat je bijvoorbeeld volgende locatie krijgt: “L1.0010”. Deze wordt mee gedrukt op de productiebonnen en het personeel hoeft niet langer door heel het magazijn te lopen op zoek naar een artikel. Vinden ze het niet op deze locatie, dan lopen ze even naar de computer die zich in het magazijn bevindt en raadplegen ze de andere locaties van dit artikel. De magazijnbeheerder controleert intussen of de eerste locatie echt leeg is en past de software aan, aan de realiteit.
OPMERKING: Het hoeft geen betoog, dat locaties ook toelaten product-picking routes te optimaliseren. En ja, ook dat is in Silicon Master beschikbaar.