Wireless site survey

De eerste stap in een draadloze LAN (WLAN) -implementatie is ervoor zorgen dat de gewenste werking begint met een site-enquête om het gedrag van radiofrequentie (RF) in een specifieke omgeving te beoordelen. Veel problemen kunnen zich voordoen in een draadloos netwerk als gevolg van slechte planning en dekking.

Na een uitgebreide wireless site survey bieden wij een gedetailleerd verslag aan samen met een offerte, die persoonlijk wordt toegelicht en besproken.

We bieden drie verschillende types site survey aan.

Passieve survey

Passieve surveys zijn enquêtes die worden uitgevoerd met listen-only mode. De survey client associeert zich nooit met het toegangspunt (AP). Zulke survey kunnen handig zijn als u op zoek bent naar slechte apparaten of als u een goed overzicht wilt van de RF-dekking van de downlink van de infrastructuurapparatuur.

Volgende worden bereikt met een passieve survey:

 • Identificeer schurken
 • Lokaliseer RF-probleemzones snel
 • Valideer de definitieve RF-instelling
 • Voer eerste onderzoeken uit
Actieve survey

Actieve surveys worden uitgevoerd met de survey client die is gekoppeld aan de AP’s die tijdens de survey. Wanneer een client is gekoppeld, voert deze alle taken uit die een typische 802.11-client uitvoert, inclusief snelheidsoverschrijdende gegevenssnelheden wanneer de RF-conditie verandert en heruitzendingen uitvoert. Actieve surveys worden vaak gebruikt voor nieuwe WLAN-implementaties omdat ze de meeste details bieden waarop een ontwerp kan worden gebaseerd.

Er zijn twee hoofdmethoden die worden gebruikt in actieve enquêtes:

 • Basic Service Set Identifier (BSSID) Methode: Deze methode vergrendelt een client in het MAC-adres van een AP en voorkomt dat de client gaat roamen.
 • SSID-methode (Service Set Identifier):
  Deze wordt vaker gebruikt voor surveys na implementatie en gebruikt om meerdere AP’s te onderzoeken. Hiermee kan de survey client worden gekoppeld aan een SSID waarbij de client tussen meerdere toegangspunten zwerft.
Predictive surveys

Predictive surveys worden uitgevoerd met een softwareprogramma. Het programma gebruikt de informatie over het dekkingsgebied om AP-plaatsingen uit te voeren op basis van RF-algoritmen. Deze surveys zijn meestal nietig van elk type veldmetingen.

De beste momenten om een ​​voorspellend onderzoek op te nemen zijn:

 • Wanneer de implementatieomgeving nog niet is gebouwd.
 • Om een ​​budgettaire omgeving te verkrijgen voor WLAN-gerelateerde hardware.
 • Wanneer roaming-vereisten minder streng zijn.