logo syscom
Support
logo syscom
17-02-2022 | 2 min

Business intelligence projecten voor onze klanten: Hoe pakt Syscom deze projecten aan?

afbeelding nieuwartikel Business intelligence projecten voor onze klanten: Hoe pakt Syscom deze projecten aan?

Met elke nieuwe toepassing in een bedrijf komt er meer en meer data en informatie ter beschikking. Deze informatie ondersteunt één of meerdere bedrijfsprocessen en laat toe optimalisatie door te voeren in transactionele systemen. Verdere digitalisering van de business genereert automatisch meer informatie. Kan er nog meer? Welke inzichten kunnen we uit onze informatie halen, hoe kunnen we dit doen, en met welke investeringen?


Deze vragen zijn actueel bij veel klanten van Syscom en worden dan ook in een project – modus behandeld. De eerste stap is een inventaris opmaken van alle beschikbare informatie en hun oorsprong. Soms is er ook een bijzondere stap noodzakelijk, indien de informatie van verschillende toepassingen niet compatibel is, of niet zeker 100% correcte informatie is. Ook deze acties neemt Syscom op zich, om de gegevens klaar te maken voor gecombineerd gebruik naar “business intelligence”.


De tweede stap wordt gezet als volgt:

  • Antwoorden zoeken uit de informatie voor een concrete business vraag. Syscom zoekt altijd naar de meest eenvoudige aanpak en toch een zo volledig mogelijk antwoord. Zo hebben we voor een klant de performatie van verschillende medewerkers berekend, uitgaande van de inkomende informatie van een dossier, de uitgaande en berekende informatie van het dossier, en rekening houdend met de complexiteit.
  • Een andere aanpak kan ook zijn: we zoeken in de info anomaliteiten en geven deze op een overzichtelijke wijze aan de managers, zodat zij hiermee aan de slag kunnen.


Bijna altijd resulteert zulk een project van “business intelligence” in het genereren van een overzichtelijke scorecard voor de gebruiker, in de meeste gevallen met een handleiding, zodat de gebruiker ook zelf aan de slag kan gaan en wij de juiste tools klaar zetten op een eenvoudige, en gepreselecteerde wijze.


Wat tools selectie betreft hanteren wij de approach van agile: we beginnen klein en eenvoudig, checken constant met de gebruiker of eindgebruiker, en brengen vervolgens nieuwe en bijkomende elementen en mogelijkheden. Nogmaals: Syscom runt “business intelligence projecten” in “agile” mode, en in zeer nauwe medewerking van de klant, met gemeenschappelijk inzicht in de business en zijn toekomst.


Heb je een vraag betreffende jouw business? Geef ons een seintje, we zoeken samen naar de informatie, die jouw vraag kan beantwoorden.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons nu!