logo syscom
Support
logo syscom
20-12-2022 | 1 min

Hoe kan een dockingstation helpen bij de transitie tussen thuis en kantoor?

afbeelding nieuwartikel Hoe kan een dockingstation helpen bij de transitie tussen thuis en kantoor?

Een laptop zorgt er voor dat je overal kan werken. Door mobiel internet via 4G/5G ben je tegenwoordig ook vrij van stress om met het internet verbonden te geraken. Geen wifi meer zoeken, je kan internet delen via je smartphone.


Maar wat als je uren aan een stuk op dezelfde plaats moet werken? Thuis of op kantoor? Fysiek kan dat serieus tegenvallen, de hele tijd naar beneden kijken naar je laptopscherm.

Daarbij komt ook nog alle randapparatuur, je laptop heeft maar een beperkt aantal USB poorten.


Maar je zit met een extern toetsenbord en muis (werkt natuurlijk handiger), USB stick, kaartlezer en ga zo maar verder. Continu wisselen en alles versteken?

Een dockingstation biedt een oplossing voor deze problemen. Je kan er alle randapparatuur op aansluiten, inclusief meerdere schermen. Je maakt als het ware een “vaste” computer van je laptop. De voordelen van beide werelden gecombineerd.


Hoe werkt dat nu in de praktijk? Oudere laptops hadden elk hun eigen type van dockingstation aansluiting. Deze waren niet onderling uitwisselbaar. De nieuwste evolutie is er gekomen door de USB-C aansluiting. Deze laat toe om veel grotere hoeveelheden gegevens en elektriciteit te “vervoeren”. 1 kabel aansluiten en je bent verbonden. Dezelfde oplossing kan je dan ook thuis plaatsen.


Meer weten? Jou bedrijf hiermee uitrusten? We helpen je graag verder.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons nu!