logo syscom
Support
logo syscom
30-01-2023 | 1 min

Nog enkele maanden tot einde support voor Windows Server 2012 R2. Neem nu maatregelen om hacking en diefstal van gegevens te voorkomen.

afbeelding nieuwartikel Nog enkele maanden tot einde support voor Windows Server 2012 R2. Neem nu maatregelen om hacking en diefstal van gegevens te voorkomen.

De einddatum voor de support op Windows Server 2012 R2 nadert snel en we willen je graag waarschuwen voor de gevolgen hiervan voor jou bedrijf.

Vanaf 10 oktober 2023 zal Microsoft geen technische ondersteuning, software-updates of beveiligingsupdates meer bieden voor deze versie van hun besturingssysteem. Dit betekent dat jouw bedrijf mogelijk kwetsbaar wordt voor cyberbedreigingen en dat je problemen kan ondervinden bij het gebruik van software die niet meer compatibel is met deze versie van Windows.


Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van een niet ondersteund besturingssysteem jouw bedrijf kan blootstellen aan beveiligingsrisico's. Hackers kunnen gebruik maken van bekende kwetsbaarheden in het systeem om toegang te krijgen tot jouw bedrijfsgegevens en netwerk. Daarnaast zullen softwareontwikkelaars geen updates meer uitbrengen voor hun producten die specifiek zijn gericht op Windows Server 2012 R2, wat kan betekenen dat je bepaalde software niet meer zal kunnen gebruiken of dat deze niet meer werkt zoals verwacht.


Om ervoor te zorgen dat er geen impact is op jouw bedrijf en om je gegevens te beschermen, raden wij aan om zo snel mogelijk de overstap te maken naar een nieuwere versie van Windows Server.


Onthoudt dat deze stap niet alleen jouw bedrijf beschermt, maar ook klanten en partners. Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de beveiligingsrisico's die gepaard gaan met het gebruik van niet ondersteunde software en om actie te ondernemen voordat het te laat is.


Aarzel niet om contact op te nemen met ons als je vragen hebt over deze aankondiging.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons nu!