Werken bij Syscom?! Dat kan! Wij zijn momenteel op zoek naar iemand om ons team te versterken.Vacatures bekijken
logo syscom
23-11-2022 | < 1 min

Wat is een dashboard en wat kan het voor jou bedrijf betekenen?

afbeelding nieuwartikel Wat is een dashboard en wat kan het voor jou bedrijf betekenen?

Een dashboard geeft key performance indicators (KPI’s) weer. Deze waardemeters zijn gebaseerd op meerdere data bronnen binnen jou bedrijf. Ook laat het toe om in te zoomen op een KPI: welke gegevens zit er achter deze waardemeter?


Je kan in één oogopslag nagaan hoe jou bedrijf, afdeling of een bepaald proces er voor staat. Ook beperkt het tijdsverlies om op elke databron apart rapporten uit te voeren en deze samen te brengen. Kortweg: je vermindert de uren die in analyse kruipen en de communicatielijnen worden ingekort.


Hét perfecte standaard dashboard bestaat niet, ieder bedrijf legt zijn eigen accenten en stelt zijn eigen doelstellingen. Hou de hoeveelheid KPI’s en data ook gelimiteerd, een overaanbod kan juist het tegengestelde effect geven. Iedereen kent het spreekwoord “Door het bos de bomen niet meer zien”.


Een voorbeeld van een Dashboard tool is Microsoft Power BI, de leider op de markt. Dit pakket vormt voor veel ondernemers een logisch vervolg op de Microsoft 365 toepassingen. Ook is er ondersteuning voor gegevens import van zeer veel platformen, niet “Microsoft only” dus.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons nu!