logo syscom
Support
logo syscom
31-08-2023 | 1 min

Wat is Intune en waar wordt het voor gebruikt?

afbeelding nieuwartikel Wat is Intune en waar wordt het voor gebruikt?

Intune is een cloud-gebaseerd platform van Microsoft dat wordt gebruikt voor het beheren van apparaten en applicaties in een organisatie. Het stelt IT-beheerders in staat om beveiliging en configuratie-instellingen toe te passen, apparaten op afstand te beheren en zakelijke gegevens te beschermen. Hieronder vind je een aantal subcategorieën terug waarbij Intune een belangrijke rol heeft.


Apparaat beheer

Het geeft organisaties de mogelijkheid om op een gecentraliseerde manier apparaten zoals smartphones, tablets, pc's en laptops te beheren. Hierdoor hebben IT-beheerders de controle om apparaten op afstand te configureren, beveiligingsbeleid toe te passen, software-updates uit te voeren en de gezondheid van de apparaten te monitoren. Met andere woorden, Intune stelt IT-teams in staat om efficiënt en effectief het beheer van verschillende apparaten binnen een organisatie te vereenvoudigen en te stroomlijnen.


Beveiliging

Intune biedt geavanceerde beveiligingsfuncties om bedrijfsgegevens te beschermen. IT-beheerders kunnen beleidsregels opstellen om de toegang tot bedrijfsgegevens te beheren, zoals het vereisen van sterke wachtwoorden, het versleutelen van opgeslagen gegevens en het beperken van toegang tot gevoelige informatie.


App-beheer

Met Intune kunnen organisaties de distributie en het beheer van bedrijfsapps vereenvoudigen. IT-beheerders kunnen apps pushen naar apparaten, licenties beheren, updates uitvoeren en ervoor zorgen dat alleen goedgekeurde apps worden geïnstalleerd en gebruikt.


Compliance

Zelf helpt het de organisaties te voldoen aan compliance-vereisten en industrienormen. Dit gebeurt door beveiligingsbeleid en controlemechanismen toe te passen, kunnen IT-teams ervoor zorgen dat apparaten en apps voldoen aan de regelgeving, zoals het beschermen van persoonlijke gegevens en het naleven van branchestandaarden.


Toegankelijkheid

Intune ondersteunt werknemers om productiever te zijn door hen in staat te stellen om veilig toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens en apps vanaf elk apparaat en elke locatie. Dit omvat het bieden van naadloze toegang tot e-mail, documenten, samenwerkingstools en andere zakelijke applicaties.

 

Syscom kan Intune binnen uw organisatie inzetten om apparaten en apps op een effectieve, geïntegreerde en veilige manier te beheren, waardoor de productiviteit omhoog gaat en we u ontzorgen.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons nu!